Sleepwell BUJ (FAQ)

Biežāk uzdotie jautājumi

Pastāv izplatīts uzskats: jo cietāks matracis, jo labāk. Patiesībā svarīgi ir tas, kā matracis atbalsta Jūsu ķermeni. Izmēģiniet dažādus matračus un izjūtiet, kurš no tiem ir Jums vislabāk piemērots! Matracim ir jāpielāgojas Jūsu ķermeņa formai, nevis otrādi!

Virsmatracis sniedz atbalstu ķermenim, aizsargā pamatmatraci un pagarina tā kalpošanas mūžu. Vajadzības gadījumā virsmatraci var arī vienkārši nomainīt bez lieliem izdevumiem. Visi „Sleepwell“ virsmatraču pārvalki ir tīrāmi. Ja gulta ir veidota no diviem matračiem, virsmatracis aizsegs neērto spraugu starp guļvietas pusēm.

Mūsdienās ražotais putu poliuretāns ir ļoti piemērots matračiem: tas ir gaisa caurlaidīgs, tas nesaplok un neuzsūc liekas smaržas.

Pēdējo 10-20 gadu laikā putu poliuretāna ražošana ir tik augsti attīstīta, ka tas ir kļuvis par vienu no pasaulē visvairāk izmantotajiem polsterējuma materiāliem.

Putu poliuretāns ir īpaši piemērots cilvēkiem, kas cieš no alerģijas, jo šajā materiālā neieviešas putekļu ērcītes. Mūsu produkcijā izmantoto putu poliuretānu ir apstiprinājusi Igaunijas Alerģijas biedrība.

Latekss ir ļoti izturīgs un elastīgs no kaučuka koka sulas izgatavots dabīgs materiāls, kas ir labi piemērots izmantošanai matrača starpslānī, starp atsperēm un audumu. „Sleepwell“ matračos izmantotais latekss ir speciāli apstrādāts, mazgāts un žāvēts. Materiālam piemīt augsta gaisa caurlaidība, tas ir mīksts un izturīgs.

Matracis jāapgriež uz otru pusi, jo materiāliem nepieciešama atjaunošanās. Vairums „Sleepwell“ matraču no vienas puses ir polsterēti ar vilnu, kas ziemā uztur siltumu, bet no otras puses – ar kokvilnu, kas vasarā labi laiž cauri gaisu. Tāpēc vismaz reizi pusgadā matracis jāapgriež otrādi.

Periodiska matrača apgriešana ievērojami pagarina tā kalpošanas mūžu!

Visvienkāršākais variants ir iegādāties divus atšķirīgus matračus un pārklāt tos ar kopīgo virsmatraci. Tādējādi katrs gulēs uz sev piemērota matrača – virsmatracis nemazina atsperu matrača īpašības. Tāds pats risinājums ir piemērots arī tad, ja izmanto matračus uz koka rāmja kā gultas. Tās var sastiprināt ar skavām vai galvgaļa paneli un pārklāt ar kopīgu virsmatraci.

Ja nevēlaties to darīt, piedāvājam „Sleepwell Pocket Individuality” – matracis, kura viena puse ir cietāka, bet otra mīkstāka.

Rāmis palīdz izcelt matrača labākās īpašības un nodrošina tam ilgu kalpošanas mūžu. Ieteicams izmantot karkasa rāmi, kur attālums starp līstēm ir 25-63 mm. Nekādā ziņā neizmantojiet finiera vai kokskaidu plates rāmi, jo tas neļauj matracim „elpot“.

Rāmim, kas ir domāts bezatsperu matracim no 100% lateksa vai porolona, ir jābūt vismaz 28 līstēm.

Iesakām mainīt matraci caurmērā ik pēc 5-7 gadiem.

Neizvēlieties matraci vienīgi pēc kataloga – apmeklējiet veikalu un izmēģiniet tos! Palūdziet, lai pārdevējs pastāsta par gultu un matraču īpašībām un atšķirībām.

Izmēģinot matraci, ieņemiet pozu, kādā parasti iemiegat. Pirms galīgā lēmuma pieņemšanas noteikti izmēģiniet vairākas atšķirīgas gultas.

Izvēlieties tikai to matraci, uz kura guļot jūtaties patiešām ērti.