Kā kopt vasaras mēbeles
STELLA

Ilgi noturīgas vasaras mēbeles

Dārza mēbeles bieži vien tiek izgatavotas no tādiem materiāliem kā plastmasa, alumīnijs, mākslīgais koks un tērauds, kombinācijā ar tekstilu un jaunu audumu “Textiline”. Šobrīd ir īstais laiks aplūkot savu dārzu un, ja rodas vēlme – atrast kādus papildinājumus no plašā sortimenta, ko piedāvā jums Home4you.

Kā kopt dārza mēbeles?

Pirmkārt, viss ir atkarīgs no tā, kādos apstākļos jūs uzglabājat mēbeles:

Sausas telpas. Ja jūsu dārza mēbeles tiek uzglabātas vai izmantotas telpās, tad tās ir nepieciešams tikai notīrīt ar saudzējošiem tīrīšanas līdzekļiem.

Telpas ar paaugstinātu mitrumu. Ja vasaras mēbeles atrodas telpās ar paaugstinātu mitrumu, kas mēbelēm būs visnepiemērotākais variants, nepieciešams regulāri pārbaudīt, lai uz tām nerodas pelējums un rūsa.

Apkurināmās telpas. Apkurināmās telpas var būt par pamatu ļoti stiprai mēbeļu izžūšanai, dēļ kā koka mēbelēm var rasties lielas plaisas. Smalkas plaisas kokam ir absolūti normāla parādība tā novecošanas procesā un par to nav jāuztraucas.

Zem klajas debess. Neskatoties uz to, ka dārza mēbeles ir laikapstākļu izturīgas, tomēr nav vēlams ziemā atstāt tās uz ielas. Ja ir iespēja, labāk tās uzglabāt sausā un vēsā telpā ar labu ventilāciju, pārklājot ar plēvi tās pasargāšanai no putekļiem.

Koks – tas ir dzīvs materiāls, kas uzsūc mitrumu. Ja mēbeles ilgi stāv lietū un saņem daudz mitruma, tad eļļai nav kur iesūkties kā rezultātā koks var sākt pūt. Ja uz koka mēbelēm ir radušies bojājumi, tad tos ir nepieciešams noslīpēt, notīrīt no putekļiem, pēc tam pārklāt ar eļļu, ļaujot tai iesūkties un izžūt. Kā arī neaizmirstiet, ka ir jāpārbauda savienojuma vietas.

Mākslīgiem materiāliem, tādiem kā plastmasa, “WICKER” vai mākslīgais koks, nav nepieciešama īpaša kopšana, pietiekami notīrīt tos ar mitru mīkstu sūkli. To pašu var norādīt arī par “Textiline”, kas turklāt ir ātri žūstošs materiāls. Plastmasas mēbeles labāk notīrīt uzreiz, tiklīdz tās ir kļuvušas netīras. Ja netīrumi iesūksies, tad notīrīt tos būs diezgan sarežģīti. Izvairieties no raupjām sukām, kas var sabojāt plastmasas mēbeļu virsmu.

Metāla mēbelēm ir nepieciešams pārbaudīt rūsas esamību un stiprinājuma vietas. Ja ir izveidojusies rūsa, to ir nepieciešams attīrīt ar smilšpapīru vai speciālo līdzekli, bet pēc tam noklāt šo vietu ar krāsu.

Jebkuras dārza mēbeles ir vēlams pasargāt no ultravioletajiem stariem, lai tās saglabātu savu kvalitāti un ārējo izskatu ilgus gadus. Apstrādāt dārza mēbeles ir vēlams vasaras beigās, kad ir silts un sauss laiks, lai eļļa labāk iesūktos.