Kā izvēlēties biroja krēslu
ROOKEE_2

6 IETEIKUMI PAREIZAI BIROJA KRĒSLA IZVĒLEI

Mūsdienās cilvēki daudz laika pavada biroja krēslos, proti, no 7 līdz pat 18 stundām diennaktī. Tāpēc īpašu uzmanību nepieciešams pievērst tā komforta līmenim un ergonomikai. Pareizi izvēlēts biroja krēsls paaugstinās darba produktivitāti, kā arī palīdzēs saglabāt jūsu veselību. Ar īpašu vērību jāizvēlas biroja krēsls arī tāpēc, lai pēc tam pirkums jums neliek vilties. Turpmāk uzskaitīsim 6 nesarežģītus ieteikumus, kas palīdzes piemeklēt tieši jums piemērotu biroja krēsla modeli.

1. Nepamatojiet izvēli tikai ar cenu

Izvēloties biroja krēslu, vispirms ir jāpievērš uzmanība tā kvalitātei. Nevajag akli ticēt krāsainām PR kampaņām, grandiozām atlaidēm un totālām izpārdošanām. Kvalitatīvs biroja krēsls pēc definīcijas nevar maksāt ļoti lēti. Atcerieties, ka biroja krēsls tomēr ir ilgtermiņa ieguldījums, un tieši tāpēc cenas faktoram nav jāprevalē, izdarot noteiktu izvēli.

2. Pievērsiet uzmanību elkoņu balstiem un riteņiem

Katram biroja krēslam (nejauciet ar apmeklētāju krēsliem vai bērnu krēsliem) ir jābūt aprīkotam ar elkoņu balstiem. Tie ļauj atslābināt apakšdelmu muskuļus ilgstoši sēžot krēslā. Vienkāršāki biroja krēslu modeļi ir aprīkoti ar plastmasas elkoņu balstiem. 

TREVISO

Dārgākajos biroja krēslu modeļos tiek izmantoti elkoņu balsti ar metāla karkasu vai tie ir izgatavoti no koka, kas tiek piestiprināti tieši pie biroja krēsla karkasa un ir tā ciets turpinājums. Pārbaudiet stiprinājuma kvalitāti, lētiem modeļiem elkoņu balsti pēc 2 – 3 mēnešiem var izkustēties, kas savukārt sāks jūs kaitināt. Jāpievērš uzmanība, no kāda materiāla ir izgatavoti riteņi, lai tie nesabojātu grīdas segumu. Grīdsegām būs piemēroti riteņi, kas izgatavoti no cieta materiāla, parketam vēlams izmantot riteņus no mīkstiem materiāliem, piemēram, silikona.

3. Izvēlieties ergonomiskus krēslus kā sev, tā arī bērnam

Cik stundas dienā jūs pavadāt biroja krēslā? Ja jūs šobrīd lasāt šo tekstu, tad noteikti daudz. Ņemot vērā noradīto, ir likumsakarīgi, ka rodas noteiktas ergonomikas (ērtuma) prasības, veicot biroja krēsla izvēli. Lai izvairītos no problēmām ar mugurkaulu, krēslam ir precīzi jāatkārto sēdošās personas pareiza stāja. Noteikti nav jāstrādā ar klēpjdatoru, guļot mājās uz dīvāna. Pavisam to nemanot, jūs nodarāt neatgriezenisku kaitējumu jūsu mugurai. It īpaši tas attiecas uz bērniem, kuru mugurkauls vēl aug un veidojas. Vislabāk būtu krēslu izvēlēties kopā ar bērnu. Bērnam, sēžot krēslā, ir jājūtas komfortabli un droši. Kājām ir jābūt novietotām uz grīdas, ceļgaliem jābūt saliektiem 90 grādu leņķī, bet krēsla atzveltnei jāatbalsta mugura atbilstoši tās anatomiskajiem izliekumiem. Vēlams, lai krēsla augstums būtu regulējams. Piebīdot krēslu pie galda, rokām ir jāatbalstās pret galdu 90 grādu leņķī. Šūpošanās mehānisms, kas sniedz papildu ērtību, tomēr nav vēlams bērniem, jo novērš viņu uzmanību no mācībām.

4. Pārbaudiet pildvielas kvalitāti

Eksistē daudz krēslu pildījumu materiālu. Nereti, pēc izskata viens un tāds pats krēsls var stipri atšķirties ne tikai pēc cenas, bet arī ievērojami atšķirties pēc izmēriem, porolona kvalitātes, tā izturības, biezuma u.tml. Pamēģiniet ar roku uzspiest uz krēsla sēdekļa, ja jūs bez piepūles izspiežat to līdz karkasam, tad šādu krēslu labāk nepirkt. Pavisam drīz pildviela deformēsies un sēdēt uz krēsla nebūs iespējams.

5. Noskaidrojiet kāds apšuvuma materiāls ir piemērots tieši jums

Kopumā apšuvumu materiālus var sadalīt trīs grupās: āda, ādas aizvietotājs (eko āda), audums.

Āda – dabīgs materiāls, kas tiek izmantots biroja krēslu apdarei. Caur porām āda izlaiž cauri skābekli un neļauj sēdošā mugurai svīst. Neapšaubāmi, šis materiāls piešķir krēslam noteiktu statusu un estētikas līmeni. Vienīgais ādas mīnuss – cena. Tiesa gan, ir nepieciešams ņemt vērā arī turpmāk norādīto niansi: ražojot biroja krēslus no ādas, vairākums ražotāju izmanto šo apšuvuma veidu tikai noteiktajām daļām, un proti, krēsla atzveltnes un sēdekļa virsējā daļa tiek pārvilkti ar dabīgo ādu, bet atzveltnes aizmugurējā daļa un sēdekļa apakša ar ādas aizvietotāju.

Ādas aizvietotājs – mākslīgs sintētisks materiāls. Tas ir pietiekami izturīgs, elastīgs un izskatās solīdi. Galu galā tas ir arī humāni. Bet nevajag aizmirst, ka sintētika neelpo. Vasaras laikā, ja telpas nav aprīkotas ar kondicionieriem vai tiek slikti vēdinātas, jums sāks svīst mugura. Ādas aizvietotājs nav tik izturīgs salīdzinājumā ar ādu, šāds krēsls kalpos aptuveni 5 gadus. Toties šāda krēsla cena būs krietni zemāka nekā krēslam no dabīgas ādas.

Auduma apšuvums – lieliska alternatīva ādai. Biežāk to izmanto vidējas cenas krēslu kategorijai. Šo materiāla veidu parasti izvēlas personālam. Tādi krēsli ir paredzēti lielai slodzei, jo darbinieki pastāvīgi atrodas kustībā. Var atzīmēt, ka šajā segmentā tiek izmantoti vienkāršāki materiāli un arī krēslu kalpošanas laiks ir īsāks. Attiecīgi arī cena ir zemāka. Tīkls atkārto krēsla atzveltnes karkasa izliekumus un veido elastīgu balstu jūsu mugurai. Tas ļauj jūsu mugurai „elpot” un padara sēdēšanu krēslā īpaši komfortablu. Bet ikdienas apkopē šāds apšuvuma veids prasa vairāk laika, jo audumu ir vieglāk notraipīt un grūtāk notīrīt.

6. Novērtējiet mehānisma funkcionalitāti

Mūsdienu biroja krēsli tiek aprīkoti ar dažādiem regulēšanas mehānismiem, kas tieši ietekmē noteikta krēsla gala cenu. Par visvairāk tehniski pilnīgu un ergonomisku sistēmu mūsdienu biroja krēsliem tiek uzskatīts tā saucamais „sinhro mehānisms”. Tas ļauj mainīt kā krēsla atzveltnes, tā arī paša sēdekļa slīpumu. Atkarībā no sarežģītības pakāpes, šādiem mehānismiem var būt dažādi krēsla stāvokļa fiksācijas veidi: fiksācija jebkurā stāvoklī vai tikai dažos noteiktos stāvokļos. Konstrukcija pilnīgi izslēdz krēsla apgāšanās iespēju. Visiem sinhro mēhanismiem obligāti ir paredzēta slodzes regulēšana, lai to varētu iestatīt atbilstoši lietotāja svaram. Ja jūs rūpējaties par savu veselību – izvēlēties krēslus tieši ar sinhro mehānismu.

Cits mehānisms, kas tiek izmantots krēslos, ir pastāvīgās saskares mehānisms „permanent contact”. Tas ir vienkāršots sinhro mehānisma variants, bet tas pilda savas pamatfunkcijas, balstot muguru pareizā stāvoklī.

Visvienkāršākais, un attiecīgi vislētākais, ir šūpošanās mehānisms. Krēsla regulēšana ar šādu mehānismu notiek divās plaknēs. Jūs varat noregulēt krēsla augstumu, kā arī nofiksēt krēsla atzveltnes slīpumu ar speciālu rokturi. Sēdekļa atzveltnes slīpuma leņķis un tā elastība, vispirms ir atkarīga no sēdošā svara, kas savukārt ļauj radīt optimālu komforta līmeni.

Šeit jūs variet iepazīties ar “Home4you” plašu krēslu izvēli: BIROJA KRĒSLI, BĒRNU KRĒSLI

Biroja krēsli