Mēbeles virtuvei vai ēdamistabai.
baaripukid-baarilauad

Kā izvēlēties mēbeles virtuvei vai ēdamistabai?

Iekārtojot mājokļa interjeru, aizvien lielāka nozīme tiek piešķirta ēdamistabas mēbelēm. Kopīga laika pavadīšana pie pusdienu galda satuvina ģimenes un draugus. Tā rodas tradīcijas. Nelielās mājās ēdienreizes tiek ieturētas virtuvē, un pusdienu galdam ar krēsliem ir jābūt pieskaņotiem ar virtuves mēbelēm. Savukārt, plašākās mājās aizvien lielāku popularitāti iegūst atseviškas ēdamistabas iekārtošana. Šajā gadījumā vairāk uzmanības tiek vērsts uz kopēja dizaina ieturēšanu.

Protams, ir cilvēki, kas nepiekritīs, bet ēdamistabas mēbeļu izvēle ir ļoti aizraujošs process. Kādas krāsas vai rakstus izvēlēties, kādu pusdienu galdu izvēlēties, lai prieks būtu visai ģimenei? Skapjiem, kumodēm un citām ēdamistabas mēbelēm nav obligāti jābūt no vienas sērijas, stilus var savstarpēji kombinēt. Līdzīgi ir ar pusdienu galdu un krēsliem. Pusdienu galds var būt tās pašas sērijas, no kuras ir izvēlētas pārējās mēbeles, vai arī tas var būt pavisam savādāks. Arī kombinējot dažādas mēbeles un stilus, iegūstam interesantus rezultātus.

Parasti, ja skapji, kumodes un galdi ir ieturēti noteiktajās krāsās, tad piešķirt daudzveidību ēdamistabai var ar krēslu palīdzību. Krēslu izvēle bieži vien ir sarežģīta. Pirmkārt, tāpēc, ka sortiments ir ļoti plašs, bet otrkārt, katrs no mums dod priekšroku ļoti atšķirīgām lietām. Ja ģimenei neizdodas panākt kopsaucēju krēslu izvēlē, tad katram ģimenes loceklim var dot iespēju izvēlēties savu krēslu, pat ja krēsli būs no dažādām mēbeļu sērijām. Šajā gadījumā noteikti palīdzēs izdoma un stila izjūta, bet iespēju ir daudz. Dažādi krēsli apkārt vienam galdam – tas joprojām ir ļoti stilīgs risinājums.

Savukārt, ja pusdienu galds vietas trūkuma dēļ atrodas virtuvē, tas nebūt nav slikti. Arī šādā gadījumā ir daudz iespēju, kā izveidot komfortablu stūrīti maltīšu ieturēšanai. Lielā virtuvē pusdienu galdu var novietot pēc sirds patikas, bet nelielai virtuvei tiek piedāvāti vairāki risinājumi, piemēram, bāra letes un bāra krēsli.

soogituba-soogitoamoobel

Lai lēmuma pieņemšanu padarītu vienkāršāku, iesakām pievērst uzmanību komplektiem. Klasiskajos komplektos iekļauti krēsli četriem vai sešiem cilvēkiem un atbilstoša izmēra galds. Lielai kompānijai ir lietderīgi izvēlēties izvelkamu galdu un papildu krēslus, tad darba dienās būs iespēja ieekonomēt vietu, bet lielu svinību laikā vietas pietiks visiem.

Ņemot vērā ēdamistabas vai virtuves dizainu, var izvēlēties kvadrātveida, ovālas vai apaļas formas galdu, kā arī tam piemērotus krēslus.

Ja vieta atļauj, tad ēdamistabā ir vērts padomāt par papildu galdu un servēšanas virsmu izvietošanu, kur nepieciešamības gadījumā var novietot ēdienu un traukus. Skapji un kumodes noderēs servīžu, galdautu, sveču u.tml. aksesuāru glabāšanai, lai viss nepieciešamais ēdamistabai atrastos vienā vietā.



Iepazīstieties ar visām mēbeļu sērijām šeit: mēbeļu SĒRIJAS