Koka mēbeles - mēbeles no koksnes materiāliem un viengabala koksnes.
tammepuidust-tv-laud-WESTBURY

Izvēloties mēbeles mājai, viens no svarīgākajiem apsvērumiem ir materiāls, no kāda tās ir izgatavotas. Mūsdienās izvēle ir ļoti plaša: mēbeles no viengabala koksnes (koka masīva), finiera, MDF, metāla, plastmasas un dažādiem mākslīgiem materiāliem. Tad kāpēc izvēle jāizdara tieši par labu mēbelēm no koka masīva vai koksnes materiāliem?

Mēbeles no viengabala koksnes masīva izskatās skaisti un solīdi. Tā ir ilgtermiņa investīcija, jo koka mēbeles ir ļoti izturīgas. Parasti koks piestāv jebkuram interjeram, vienkārši nepieciešams izvēlēties pareizu dizainu un piemērotu koksnes krāsu. Katrai koksnes šķirnei ir savas priekšrocības – ozols vienmēr būs izturīgs un izskatīsies īpaši solīdi; priede ir mīkstāka un ar laiku tā iegūst mazliet siltāku toni; ķirsi, sarkankoku un dižskābārdi ir viegli atpazīt pēc krāsas, tāpat kā venge koksni. “Home4you” produkcijas sortiments iekļauj sevī arī mēbeles no eksotiska paulonija koka koksnes - viegla, bet tajā pašā laikā izturīga materiāla.

Koka mēbeļu izgatavošanas process ir krietni ekoloģiskāks, salīdzinājumā ar mēbeļu izgatavošanu no citiem materiāliem. Pati koksne ir atjaunojams resurss un arī diezgan universāls materiāls. Lietpratēji no tās var izgatavot praktiski visu. Gadsimtu garumā koka mēbeles kļuva par galveno izvēli mājokļa labiekārtošanai. Mūsu senču viengabala koka mēbeles un mēbeļu priekšmeti tika augstu vērtēti Latvijas iedzīvotāju vidū un kalpoja tiem par dizaina elementiem, kas izturēja laika pārbaudījumu.

Tiem, kuri uzskata, ka koka mēbeļu dabiskā krāsa ir diezgan vienmuļa, vienmēr ir iespēja izmantot krāsas vai kodnes, lai padarītu savas mēbeles interesantākas. Turklāt “Home4you” reizē ar mēbelēm dabiskā krāsā var atrast arī krāsotas vai beicētas mēbeles – baltas, gaiši zilas vai arī citos toņos. Nāciet uz mūsu Home4you salonu Katlakalna iela 6d, Rīgā kur iespējams apskatīt vairākus paraugus.

Savukārt cilvēkiem, kuri ir iecienījuši dabiskus materiālus, piemērotas būs arī finiera mēbeles. Tās ir vieglas, bet tajā pat laikā ļoti izturīgas. Finieris bieži tiek izmantots kombinācijā ar koku, un, lai nedaudz samazinātu mēbeļu svaru, atvilktņu sāni un apakša, skapju un kumožu aizmugurējās sienas tiek izgatavotas no finiera. Tas nesamazina koka mēbeļu vērtību, bet tajā paša laikā nepieciešamības gadījumā ļauj krietni vieglāk tās pārvietot un bez pūlēm atvērt atvilktnes, kas pilnas ar mantām.

Realizēt mūsdienīgus un izdevīgus iekšējā dizaina risinājumus var ar mēbeļu palīdzību, kas izgatavotas no jebkuriem koksnes materiāliem, tostarp no finiera plākšņu materiāliem, līmētas koksnes vai MDF, kā arī no daudzveidīgām kombinācijām. Šie materiāli ir lētāki un vieglāki, turklāt arī toņu izvēle ir krietni plašāka. Pienācīgi kopjot šādas mēbeles, tās kalpo ilgus gadus.